BENICÀSSIM
31/01/2024 - ETAPA 1 - EIXIDA - 166 KM - MITJA MUNTANYA
En la VCV

Benicàssim ha rebut a la VCV en huit edicions, sent la primera la més especial. En 1969, Eddy Merckx aconseguia el seu tercer triomf d’etapa seguit i sentenciava la general. Horst Schutz, Sean Kelly o Mario Cipollini són altres ciclistes que han vençut a Benicàssim. En 1976 i 2016 ja va ser seu de l’eixida oficial de la VCV, com enguany.

ETAPA01 SALIDA
Ciclisme

Benicàssim compta amb multitud de rutes cicloturistes i una gran afició per l’esport de les dues rodes. La Penya Ciclista Benicàssim compta amb més de 50 anys de tradició formant joves ciclistes i fomentant el ciclisme en la localitat.

Economia

Benicàssim és un municipi eminentment turístic. En els mesos estivals, la seua població arriba a triplicar-se, fregant els 60.000 habitants. Compta amb set quilòmetres de platges, un pulmó verd com el Desert de les Palmes i una àmplia oferta esportiva, cultural i d’oci. 

Cultura

Benicàssim és conegut mundialment per ser seu de festivals internacionals de música com el FIB o el Rototom Sunsplash. Sant Antoni Abat i Santa Águeda són els patrons de la ciutat, i en el seu honor se celebren les festes patronals el 17 de gener amb la tradicional benedicció d’animals domèstics. 

Esport

La Penya Ciclista Benicàssim ha complit este 2023 el seu 50 aniversari com una de les entitats esportives referència de la ciutat. Va rebre una menció especial al costat de la heptatlatleta Carmen Ramos, campiona d’Espanya en 2018, en la Gala de l’Esport de Benicàssim 2023. 

Gastronomía

Benicàssim presenta una dieta mediterrània tradicional amb la seua famosa paella o productes de llotja com a exponents. A més, és origen de l’el famós Licor Carmelitano, elaborat pels monjos del Desert de les Palmes. 

Segueix-nos
Instagram
Patrocinadors VCV
Institucions colaboradores