CASTELLÓ
31/01/2024 - ETAPA 1 - META - 166 KM - MITJA MUNTANYA
En la VCV

Castelló ha acollit la meta d’una etapa de la VCV en 22 ocasions, una d’elles la primera etapa de la història de la carrera, el 6 de novembre de 1929, amb triomf de Salvador Cardona. L’última vegada que la VCV va arribar a Castelló va ser en 2002, amb triomf de l’esprinter italià Alessandro Petacchi.

CASTELLO 1
Ciclisme

La Volta a Castelló és una de les competicions amateur més consolidades de tot el territori nacional. Eduardo Castelló ‘Mosca’, natural de Vall d’Uixó, és el ciclista castellonenc més llorejat. Va ser campió d’Espanya en ruta en 1971 i va véncer una etapa en La Volta a Espanya. 

Economia

Castelló i gran part de la província són referents internacionals en l’exportació de productes ceràmics a través del port situat en el Grau de Castelló. El sector servicis, especialment el dedicat al turisme, és el principal motor econòmic de la zona.

Cultura

Les festes de la Magdalena són l’esdeveniment cultural més important de la ciutat de Castelló. Se celebren des del tercer dissabte de Quaresma i la Romeria dels Canyes és l’acte més important, sent les famoses Gaiates l’element més representatiu de les festes. 

Esport

La ciutat de Castelló compta amb clubs històrics com el CD Castelló (futbol) o el TAU Castellò (bàsquet). A més ha vist nàixer a grans esportistes com els olímpics Pablo Torrijos (Atletisme), Lidón Muñoz (Natació) o Pablo Herrera (Volei platja).  

Gastronomia

L’olla de la Plana, els Ximos o multitud de varietats d’arrossos són els plats més típics de la ciutat de Castelló. La coca de Castelló, o els rosegons i pastissos de moniato per Nadal, són els dolços més típics de Castelló.

Segueix-nos
Instagram
Patrocinadors VCV
Institucions colaboradores