MANCOMUNITAT DE LA VALLDIGNA
01/02/2024 - ETAPA 2 - META - 164 KM - MITJA MUNTANYA
En la VCV

La Mancomunitat de la Valldigna, així com qualsevol dels seus tres municipis a nivell individual, Benifairó de la Valldigna, Simat de la Valldigna i Barx, mai han acollit una eixida o arribada d’etapa de la VCV. Serà doncs, la seua estrena oficial com a seu de la carrera.

Real Monasterio de Santa Maria de la Valldigna, Simat de la Valldigna (Valencia) , , Real Monasterio de Santa Maria de la Valldigna, Simat de la Valldigna (Valencia) , , Real Monasterio de Santa Maria de la Valldigna, Simat de la Valldigna (Valencia) , , Real Monasterio de Santa Maria de la Valldigna, Simat de la Valldigna (Valencia) , , Real Monasterio de Santa Maria de la Valldigna, Simat de la Valldigna (Valencia) , , Real Monasterio de Santa Maria de la Valldigna, Simat de la Valldigna (Valencia) , , Real Monasterio de Santa Maria de la Valldigna, Simat de la Valldigna (Valencia) , , Real Monasterio de Santa Maria de la Valldigna, Simat de la Valldigna (Valencia) , , Real Monasterio de Santa Maria de la Valldigna, Simat de la Valldigna (Valencia) , , Real Monasterio de Santa Maria de la Valldigna, Simat de la Valldigna (Valencia) , , Real Monasterio de Santa Maria de la Valldigna, Simat de la Valldigna (Valencia) , , Real Monasterio de Santa Maria de la Valldigna, Simat de la Valldigna (Valencia) , , Museo del Arte Mayor de la Seda, Requena (Valencia), , Real Monasterio de Santa Maria de la Valldigna, Simat de la Valldigna (Valencia) , , Real Monasterio de Santa Maria de la Valldigna, Simat de la Valldigna (Valencia) , , Real Monasterio de Santa Maria de la Valldigna, Simat de la Valldigna (Valencia) , , Real Monasterio de Santa Maria de la Valldigna, Simat de la Valldigna (Valencia) , , Real Monasterio de Santa Maria de la Valldigna, Simat de la Valldigna (Valencia) , , Real Monasterio de Santa Maria de la Valldigna, Simat de la Valldigna (Valencia) , , Real Monasterio de Santa Maria de la Valldigna, Simat de la Valldigna (Valencia) , , Real Monasterio de Santa Maria de la Valldigna, Simat de la Valldigna (Valencia) , , Real Monasterio de Santa Maria de la Valldigna, Simat de la Valldigna (Valencia) , , Real Monasterio de Santa Maria de la Valldigna, Simat d
Ciclisme

La Mancomunitat de la Valldigna és un lloc privilegiat per a la pràctica del ciclisme. No obstant això, juntament amb un gran nombre de localitats veïnes, porta anys treballant a construir una xarxa de transport especialment pensada per a la bicicleta que fomente la mobilitat sostenible per la comarca. 

Economia

L’economia de la Mancomunitat de la Valldigna ha estat tradicionalment basada en l’agricultura intensiva, especialment de taronges. A mitjan segle passat, el turisme de les zones costaneres va revitalitzar el comerç, la construcció i la resta de sectors econòmics de la zona. 

Cultura

El Monestir de Santa María de la Valldigna, situat en la localitat de Simat de la Valldigna, és la gran joia a nivell cultural de la Mancomunitat. Fundat per Jaume II en 1298, va ser el monestir més important del Regne de València des de la seua reconquesta fins al S. XIX. 

Esport

La Mancomunitat de la Valldigna es troba envoltada d’un entorn natural que convida a la pràctica del senderisme i l’esport de muntanya. Molts clubs d’esta mena de modalitat esportiva tenen la seua seu en la Mancomunitat.  

Gastronomia

La gastronomia de la Mancomunitat de la Valldigna està molt influenciada per la presència del Monestir de la Valldigna. Dolços, olles i sopes eren els plats més típics de la cuina monacal. Els caragols o rovellons són productes típics de la zona. 

Segueix-nos
Instagram
Patrocinadors VCV
Institucions colaboradores