ORIHUELA
02/02/2024 - ETAPA 3 - META - 161 KM - PLANA
En la VCV

La VCV visita Orihuela per tretzena ocasió. La primera va ser en 1947, en la qual l’oriolà Bernardo Ruiz va ser profeta en la seua terra vencent l’etapa 5 amb eixida a Orihuela. Altres ciclistes que han guanyat a Orihuela són Miguel María Lasa (1970), Leif Mortensen (1972) i Edvald Boasson Hagen (2019). 

ORIHUELA 1
Ciclisme

Parlar de Ciclisme a Orihuela és parlar de Bernardo Ruiz, un dels grans pioners d’este esport a Espanya. Quatre vegades campió d’Espanya, guanyador de La Volta a Espanya en 1948 i tercer en el Tour de França de 1952. Després de la seua retirada, va ser director esportiu i va regentar una botiga de bicicletes a Orihuela.

Economia

Orihuela ha sigut tradicionalment una localitat agrícola. Especialment cultius de regadiu com la taronja o la llima. Amb el pas del temps ha evolucionat a una economia més centrada en el sector servicis i el turisme és hui dia el principal motor de l’economia oriolana. 

Cultura

El centre històric de la ciutat va ser declarat Conjunt Històric Artístic Monumental (BIC) en 1969, sent un dels primers a ser declarat a Espanya. Edificis històrics, esglésies, palaus i fins i tot part de la muralla original que protegia la ciutat componen este centre històric.

Esport

Orihuela és un municipi on es practiquen multitud de modalitats esportives des de la base. L’atleta Carmen Marco, medalla de bronze en 4×100 en els Europeus de Cracòvia, ha sigut recentment triada esportista de l’any; i l’Orihuela CF és l’equip de referència en el municipi. 

Gastronomia

La cuina d’Orihuela s’elabora amb productes de la seua fèrtil horta. Són propis d’estes terres el bullit amb pilotes, el guisat de polit, la paella de l’horta, els fesols estofats i el plat més típic de la zona: l’arròs i crosta.

Segueix-nos
Instagram
Patrocinadors VCV
Institucions colaboradores