VALL D'EBO
03/02/2024 - ETAPA 4 - META - 175 KM - MUNTANYA
En la VCV

La d’este 2024 serà la primera ocasió en què la VCV – Volta a la Comunitat Valenciana visite la localitat de Vall d’Ebo, per on sí que va passar este passat estiu de 2023 La Volta a Espanya, en una etapa que va ascendir l’Alt de Vall d’Ebo i la Cova del Rull. 

LA VALL DEBO 1
Ciclisme

L’orografia de Vall d’Ebo, emmarcada dins de la Mancomunitat de Pego i Les Valls, oferix innombrables rutes de muntanya per a la pràctica del ciclisme. Molts són els aficionats ciclistes de la Comunitat Valenciana els que les recorren cada cap de setmana amb el seu grupeta. 

Economia

Tradicionalment, l’agricultura de secà (olivera, ametler, garrofera) ha sigut el principal motor econòmic d’una Vall d’Ebo que ara s’emmarca com un dels principals enclavaments turístics de la comarca de La Marina Alta. 

Cultura

Vall d’Ebo compta amb un gran atractiu arqueològic. La Cova Fosca, amb gravats d’Art Llevantí de l’època del paleolític, és la punta de llança d’una localitat en la qual s’han trobat restes neolítiques, calcolítics i de l’Edat del Bronze, així com restes de multitud d’alqueries d’origen àrab.

Esport

El senderisme és l’activitat esportiva pròpia de Vall d’Ebo, perquè les seues característiques orogràfiques donen cabuda a quasi una desena de rutes. ‘El Barranc de l’Infern’, un dels congostos més intricats de tota la Comunitat Valenciana, és la més destacada d’estes rutes. 

Gastronomia

Alguns dels plats típics de la gastronomia mediterrània de Vall d’Ebo són els mintxos (similar als pastissets) l’olleta (similar a una favada) i l’olla, plat més tradicional al qual per Nadal se li afigen pilotes. 

Segueix-nos
Instagram
Patrocinadors VCV
Institucions colaboradores