VALÈNCIA
04/02/2024 - ETAPA 5 - META - 93 KM - MITJA MUNTANYA
En la VCV

València ha vist arrancar la VCV en 18 ocasions i ha acollit la meta final en 68, mentre que només en 1996 i 1999 cap etapa va transcórrer per la capital del Túria. L’Albereda i la Plaça de l’Ajuntament han sigut els llocs que més metes han albergat. Serà la primera vegada que la VCV finalitze en el Port de València.

Puerto Valencia - Marina Real, Valencia,
Ciclisme

Grans ciclistes ha vist nàixer la ciutat de València. Com Salvador Cardona, primer espanyol a guanyar una etapa en el Tour de França i vencedor de la primera VCV, totes dues en 1929. Més recentment, l’actual president de la FCCV Kike Gutiérrez, segon el Gir en 2006; i Ángel Casero, guanyador de La Volta a Espanya en 2000 i cinqué en el Tour 1999. 

Economia

L’economia de la ciutat de València va lligada al sector servicis, que representa un 84% del total. No obstant això, la ciutat manté una base industrial important i el seu dinamisme la fa referència per a múltiples activitats econòmiques. El Turisme, òbviament, és un altre gran motor econòmic per a València. 

Cultura

València compta amb destacades institucions culturals que tenen una importància creixent en el seu desenvolupament: el Palau de les Arts, l’IVAM, el Palau de la Música o la Ciutat de les Arts i les Ciències aporten un innegable valor afegit a la ciutat i al seu entorn metropolità com a centre cultural i d’oci.

Esport

València és referència internacional en el món de l’esport, tant pels seus grans clubs professionals (València CF o València Basket, entre altres), com pels esdeveniments que organitza (Marató València, Copa Davis…) i la gran afició a la pràctica esportiva que caracteritza a la seua població. 

Gastronomia

La València gastronòmica poc ha d’envejar a qualsevol gran capital internacional. És origen de la paella, plat exportat a tothom, i terra de xefs de primer nivell. Destacar també l’esmorzar i la seua ‘comunió’ amb el ciclisme.

Segueix-nos
Instagram
Patrocinadors VCV
Institucions colaboradores