SAN VICENT DEL RASPEIG
02/02/2024 - ETAPA 3 - EIXIDA - 161 KM - PLANA
En la VCV

Sant Vicent del Raspeig va acollir per primera vegada a la VCV en 1977, sent meta de l’etapa 3 amb victòria de Txomin Perurena. L’endemà va veure eixir l’etapa 4, que va acabar amb victòria de Félix Suárez a Xàtiva. En 2003 va veure arrancar la carrera amb una crono individual que va guanyar l’italià Dario Frigo sota la pluja.

SANVI 1
Ciclisme

Sant Vicent del Raspeig compta des de principis del Segle XXI amb el millor circuit de BMX, esport que va ser olímpic a Pequín 2008. A més, d’allí és natural Alejandro Martínez Chorro, bronze en el Mundial de ciclisme en pista en 2022 i plata en l’Europeu de 2023.

Economia

L’economia de Sant Vicent del Raspeig té fort component industrial gràcies al diversos polígons que es distribuïxen al llarg de la ciutat. A més, és un gran nucli poblacional de l’àrea metropolitana d’Alacant. 

Cultura

En el terme municipal de Sant Vicent del Raspeig es troba el Campus de la Universitat d’Alacant des de 1979. A més, compta amb destacats assentaments arqueològics com La Lloma de la Panxeta i una àmplia oferta cultural de museus, biblioteques o conservatoris musicals. 

Esport

El Jove Español de futbol és el club esportiu més important de la localitat. A més, l’hoquei ha tingut des de fa anys presencia en Sant Vicent del Raspeig, i hui dia són molts els que el continuen practicant. 

Gastronomia

Sant Vicent del Raspeig presenta una gran varietat de plats típics, sent este un dels majors atractius de la localitat. Arrossos, ‘putxeros’, tapes i una àmplia i rica rebosteria componen la seua extensa oferta gastronòmica. 

Segueix-nos
Instagram
Patrocinadors VCV
Institucions colaboradores