BÉTERA
04/02/2024 - ETAPA 5 - EIXIDA - 93 KM - MITJA MUNTANYA
En la VCV

La localitat de Bétera va acollir una eixida d’etapa de la VCV per primera vegada en 2018. Alejandro Valverde va guanyar eixe dia en la meta a Albuixech. Des de llavors, dues eixides més (2022 i 2023) han tingut lloc des de la sempre abarrotada Albereda de l’Escultor Ramón Inglés.

BES_6526-Pano copia2
Ciclisme

Bétera és una de les localitats de la província de València amb major afició pel ciclisme. Punt de trobada per a ciclistes cada cap de setmana camine de les seues rutes en grup, a més de seu d’esdeveniments solidaris com la Marxa AVAPACE, en benefici de les persones amb paràlisi cerebral. 

Economia

L’agricultura, especialment el cultiu de cítrics, ha sigut sempre el referent econòmic d’esta localitat en contínua transformació, així com els seus Parcs Empresarials que han crescut enfortint el teixit empresarial de la zona. La seua privilegiada ubicació i la seua qualitat de vida ha convertit a Bétera en el tercer municipi valencià amb major renda per càpita, incloent-se en el top 50 a nivell nacional amb el número 43. 

Cultura

Dos esdeveniments copen el protagonisme cultural a Bétera. La ‘coetà’ i la tradicional ofrena de ‘Els Alfàbegues’ (alfàbega), totes dues celebrades durant les festes d’agost. A més, el municipi compta amb un gran patrimoni cultural amb els seus jaciments arqueològics però també preval la cultura a través de la música i de les diferents manifestacions artístiques que revelen l’aposta per la cultura i l’oci local. 

Esport

Amb el lema “Bétera Viu l’Esport” es posa de manifest el ferm compromís amb totes les disciplines esportives que enriquixen i engrandixen la pràctica esportiva local, posant en valor el treball dels clubs locals que permeten la consecució de grans assoliments i èxits dels esportistes *beterenses a nivell nacional i internacional. Situant a Bétera en el més alt del podi i prevalent per al Consistori una gran oferta esportiva per a tota la ciutadania i la posada en marxa de noves inversions en infraestructures esportives. 

Gastronomia

Bétera compta amb una àmplia oferix hostalera on predomina una gastronomia típica de la zona amb productes locals com la fava, els diferents arrossos que es cuinen així com els dolços típics i tradicionals de les Festes de la Verge d’Agost: “els orelletes i les coques fines”.   

Segueix-nos
Instagram
Patrocinadors VCV
Institucions colaboradores